Vraag naar onze last-minutes! ✨

7 handige tips voor te verhuizen

Of je nu naar een ander land verhuist of gewoon achter de hoek: er komt heel wat bij kijken. In- en uitpakken, adreswijziging doorgeven aan verschillende instanties, verhuizers en verhuiswagens regelen, enz. Een goede voorbereiding kan je heel veel ellende besparen en jouw stressniveau tot een minimum beperken. Met deze handige tips wordt verhuizen een stuk gemakkelijker.

Tip 1: Begin op tijd

De beste manier om zonder stress te verhuizen is een gedetailleerde verhuisplanning. Kies je voor de korte pijn en wil je alles in één dag verhuizen? Dan zal je al heel vroeg uit de veren moeten om tijdig klaar te zijn. Je kan ook wat meer tijd nemen en rustig verhuizen tijdens een weekje verlof. Hoe je het ook wil doen, stem je planning hier zorgvuldig op af.

Tip 2: Pak verstandig in

Voorzie voldoende verhuisdozen. De beste verhuisdozen zijn stevig, voorzien van kleppen en niet te klein, zodat je er heel wat in kwijt kan, maar ook niet te groot, zodat ze nog hanteerbaar zijn. Het gewicht per doos beperk je best tot maximaal twintig kilogram. Leg de zware dingen onderaan in de doos, de lichtere bovenaan. Sluit elke doos goed af en plak ze dicht.

Pak dozen in per ruimte en schrijf op elke doos duidelijk de inhoud en de bestemming. Dit bespaart tijd bij het uitpakken.

Verpak breekbare spullen met krantenpapier, vodden of handdoeken om onaangename verrassingen bij het uitpakken te vermijden. Op een doos met breekbare spullen, schrijf je dit best duidelijk op de buitenkant van de doos. Vul de dozen verder op met licht vulmateriaal, zodat schokken opgevangen worden en spullen niet gaan schuiven of vallen in de doos.

Tip 3: Goede voorbereiding van de verhuisdag

Om zeker te zijn dat de verhuiswagen voor de deur kan parkeren, vraag je best verkeersborden aan bij de gemeente. Plaats deze minstens 24 uur op voorhand, zodat buurtbewoners weten dat ze hier niet mogen parkeren op jouw verhuisdag.

Ga na of deuren, trappen en ramen groot genoeg zijn om de grootste spullen doorheen te krijgen. Misschien is het huren van een verhuislift geen overbodige luxe!

Zorg indien nodig voor opvang voor je kinderen of huisdieren tijdens de verhuisdag. Zo hoef je je daar alvast geen zorgen over te maken.

Trek minstens een dag voor de verhuizing de stekkers van koelkasten en diepvriezers uit het stopcontact en laat de deuren openstaan om te drogen.

Tip 4: Verhuisfirma of vrienden?

Heb je veel vrienden en familie die willen helpen tijdens de grote verhuisdag? Dan kan je ervoor kiezen om al je spullen zelf te verhuizen. Het is natuurlijk de goedkoopste optie. Houd er wel rekening mee dat grote en zware stukken vaak heel moeilijk via de trap naar boven gedragen kunnen worden. Het huren van een verhuislift kan je veel ellende besparen.

Als je het rustiger aan wil doen en je hebt een groter verhuisbudget, dan kan je een beroep doen op een verhuisfirma. De meeste firma’s bieden verschillende verhuispakketten aan: met een grote of kleine verhuiswagen, met twee of meer professionele verhuizers, met of zonder verhuislift, voor een halve dag of een hele dag. Denk goed na welke optie voor jou het beste is. Denk eraan dat het tarief tijdens weekdagen een stuk lager ligt dan tijdens weekenddagen.

Tip 5: De administratieve rompslomp

Er moeten heel wat administratieve zaken geregeld worden als je verhuist. Geef tijdig je adreswijziging door aan je werkgever, bank, school, arts, notaris en andere belangrijke contacten. Vergeet ook je vrienden en familie niet.

Laat je na jouw verhuizing binnen de week inschrijven in het bevolkingsregister van je nieuwe gemeente. Ga ook langs bij het plaatselijke politiekantoor om je wagen en/of motor op jouw nieuwe adres in te schrijven.

Geef binnen de drie dagen de meterstanden van de oude en nieuwe woning door aan je energieleveranciers. Gebruik hiervoor het energieovernamedocument van de VREG. Als je twee aparte leveranciers hebt, één voor elektriciteit en één voor aardgas, moet je ze allebei apart verwittigen.

 

Tip 6: Bewaar het overzicht

Tijdens een verhuizing heb je heel veel aan jouw hoofd. Met een handige checklist aan je zijde ben je zeker dat u niets vergeet. 

Hoe goed je ook voorbereid bent, het is goed mogelijk dat je toch nog iets over het hoofd hebt gezien. Laat je niet van de wijs brengen als je te maken krijgt met onvoorziene omstandigheden. Blijf rustig en bewaar het overzicht.

Tip 7: Relax & enjoy!

Als alles uitgepakt is en het verhuisstof is gaan liggen, rest er nog maar één ding: genieten van jouw nieuwe woonst. Hiervoor heb je het uiteindelijk allemaal gedaan.

Verken de buurt en maak kennis met je nieuwe buren. Je kan ze misschien uitnodigen voor een hapje en een drankje in jouw nieuwe woning. Zo leg je meteen de basis voor een goed contact.
https://lumiworld.luminus.be/up-to-date/7-handige-tips-om-te-verhuizen/
Getuigenissen
“Goede morgen,

Bij deze willen wij laten weten dat we zeer tevreden zijn over de service van Dewa-Rent.
De bestelwagen was in orde en zeer proper langs de binnenkant zowel cabine als laadruimte.
Wanneer we er nog ene nodig hebben komen we zeker terug.

Bedankt team Dewa-Rent

Met vriendelijke groeten,
Donovan Lotens
Verstuurd vanaf mijn iPhone
Donovan Lotens  
“'Met zo'n team kan je alleen maar 5 sterren halen. Doe zo verder!'”
Demolder   Brugge
“'Helemaal super. Makkelijk, eerlijk, snel en correct, helemaal de redder in nood die ik nodig had. Ook 'n mooi nette, helemaal in orde auto'”
Wildemeersch G   Zelzate
“'TOP Service. Zeer tevreden. Goed onderhouden wagen park. Ook ruime keuze tussen verschillende auto's om te huren. Zeer vriendelijke, en correcte bediening. In nood steeds beschikbaar wat ik ook heel belangrijk vind.'”
Tineke Moens   Ursel
Moens bvba
“'Dit weekend een bestelwagen gehuurd bij DEWA-rent. Zeer positieve ervaring. Vriendelijk onthaal, eenvoudige afhandeling. En na 2 dagen keurig de waarborgsom terug op mijn rekening Meer moet het niet zijn voor mij. Merci voor de service'”
Lieven De Vogelaere   Maldegem
“'Eerder deze week een noodgeval bij onze firma... om 18u25 (vlak voor sluitingstijd van de meeste verhuurbedrijven) extreem dringend een vervang-bestelwagen nodig wegens motorpech van onze eigen bedrijfswagen. Ik moest nog enkele palletten dringend vervoeren.  P-E-R-F-E-C-T geholpen geweest bij DEWA! Men bleef speciaal voor ons een half uur langer open, en we werden met de glimlach geholpen. Wat een verhuurfirma!'”
De Wever Trans  
“'Vlugge en eerlijke bediening'”
Gentiel Van Nieuwenhuyze   Brugge
“Je kunt er echt alles huren”
Rahid Mabollo  
“"Tijdens het weekend had ik voor enkele uurtjes een bestelwagen nodig. Bij traditionele verhuurbedrijven dien je dan al snel voor minimum 12h of 24h te huren. Bovendien kan je dan enkel het voertuig tijdens de kantooruren oppikken.
Nu dat DEWA-Rent met MyMove samenwerkt, kan ik heel flexibel een bestelwagen huren: ik kan hem oppikken en terugbrengen wanneer ik dat wil, en ik betaal enkel voor mijn reële gebruiksduur. Tenslotte is de MyMove app super gebruiksvriendelijk: het registratieproces verloopt vlekkeloos waardoor je al heel snel toegang krijgt tot de digitale sleutel in de app en je dus meteen kan wegrijden.
Ik kom zeker en vast weer DEWA-Rent om MyMove te gebruiken!"”
Daemers K.  
Particulier
“'Ik huurde hier een Opel bestelwagen voor m'n verhuis. DEWA rent werkt correct, voor een zeer degelijke prijs. Vaststelling vd schade (krassen, ..) wordt net voor de verhuurperiode overlopen en genoteerd. Waarborg wordt snel teruggestort. Het bedrijf is flexibel met afleveren wagen en al dan niet terug vol tanken. Voertuigen zelf rijden vlot en zonder problemen. Zeker een aanrader voor wie één of enkele dagen een camionet nodig heeft.'”
Debbaut Frans   Knokke