Vraag naar onze last-minutes! ✨

Een mobilhome huren for dummies

Een huis op wielen, zo wordt een mobilhome wel genoemd. Het combineert als het ware je slaapplek en je vervoer, waardoor je op een zeer vrije en comfortabele manier kan reizen. Je hangt niet meer vast aan het toegelaten gewicht en de afmetingen van bagage, wachttijden in de luchthaven of het tijdstip waarop je je accommodatie moet verlaten. Jij bepaalt het tempo!
Dat kinkt als muziek in de oren, maar op welke zaken moet je letten als je een mobilhome wilt huren? Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een voorbereid man er twee waard is! Daarom geven we je drie gouden tips waarmee je meteen aan de slag kan:

Tip 1: Boek tijdig

Net zoals accommodatie snel volgeboekt is tijdens het hoogseizoen, zo gaat dat ook met mobilhomes! De zomermaanden zijn dikwijls al in het voorjaar volgeboekt. Daarom raden we je aan om tijdig te boeken.

Tip 2: Informeer je goed op voorhand

Informeer je goed naar de huurvoorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Enkele vragen die je kan stellen:
  • Zijn huisdieren toegelaten?
  • Mag de (tweede) bestuurder jonger zijn dan 21 jaar?
  • Volstaat rijbewijs B, of heb je rijbewijs C nodig?
  • Moet er een voorschot overgemaakt worden bij het afsluiten van het huurcontract?
  • Wanneer mag je de mobilhome ophalen en wanneer moet je hem terugbrengen?
  • Mag je je eigen voertuig laten staan tijdens de huurperiode?

Tip 3: Trek er zorgeloos op uit

Het is belangrijk om te controleren of je mobilhome goed én volledig verzekerd is. Dan hebben we het niet alleen over de verplichte verzekering ‘Burgerlijke Aansprakelijkheid’, maar ook over een verzekering voor rechtsbijstand en een volledige omnium. Zo kan je met een gerust hart de baan op!

Heb je nog bijkomende vragen? Aarzel dan niet om ons (vrijblijvend) te contacteren voor meer informatie of bekijk ons aanbod!
Getuigenissen
“Goede morgen,

Bij deze willen wij laten weten dat we zeer tevreden zijn over de service van Dewa-Rent.
De bestelwagen was in orde en zeer proper langs de binnenkant zowel cabine als laadruimte.
Wanneer we er nog ene nodig hebben komen we zeker terug.

Bedankt team Dewa-Rent

Met vriendelijke groeten,
Donovan Lotens
Verstuurd vanaf mijn iPhone
Donovan Lotens  
“"Tijdens het weekend had ik voor enkele uurtjes een bestelwagen nodig. Bij traditionele verhuurbedrijven dien je dan al snel voor minimum 12h of 24h te huren. Bovendien kan je dan enkel het voertuig tijdens de kantooruren oppikken.
Nu dat DEWA-Rent met MyMove samenwerkt, kan ik heel flexibel een bestelwagen huren: ik kan hem oppikken en terugbrengen wanneer ik dat wil, en ik betaal enkel voor mijn reële gebruiksduur. Tenslotte is de MyMove app super gebruiksvriendelijk: het registratieproces verloopt vlekkeloos waardoor je al heel snel toegang krijgt tot de digitale sleutel in de app en je dus meteen kan wegrijden.
Ik kom zeker en vast weer DEWA-Rent om MyMove te gebruiken!"”
Daemers K.  
Particulier
“'TOP Service. Zeer tevreden. Goed onderhouden wagen park. Ook ruime keuze tussen verschillende auto's om te huren. Zeer vriendelijke, en correcte bediening. In nood steeds beschikbaar wat ik ook heel belangrijk vind.'”
Tineke Moens   Ursel
Moens bvba
“Je kunt er echt alles huren”
Rahid Mabollo  
“'Dit weekend een bestelwagen gehuurd bij DEWA-rent. Zeer positieve ervaring. Vriendelijk onthaal, eenvoudige afhandeling. En na 2 dagen keurig de waarborgsom terug op mijn rekening Meer moet het niet zijn voor mij. Merci voor de service'”
Lieven De Vogelaere   Maldegem
“'Vlugge en eerlijke bediening'”
Gentiel Van Nieuwenhuyze   Brugge
“'Ik huurde hier een Opel bestelwagen voor m'n verhuis. DEWA rent werkt correct, voor een zeer degelijke prijs. Vaststelling vd schade (krassen, ..) wordt net voor de verhuurperiode overlopen en genoteerd. Waarborg wordt snel teruggestort. Het bedrijf is flexibel met afleveren wagen en al dan niet terug vol tanken. Voertuigen zelf rijden vlot en zonder problemen. Zeker een aanrader voor wie één of enkele dagen een camionet nodig heeft.'”
Debbaut Frans   Knokke
“'Eerder deze week een noodgeval bij onze firma... om 18u25 (vlak voor sluitingstijd van de meeste verhuurbedrijven) extreem dringend een vervang-bestelwagen nodig wegens motorpech van onze eigen bedrijfswagen. Ik moest nog enkele palletten dringend vervoeren.  P-E-R-F-E-C-T geholpen geweest bij DEWA! Men bleef speciaal voor ons een half uur langer open, en we werden met de glimlach geholpen. Wat een verhuurfirma!'”
De Wever Trans  
“'Helemaal super. Makkelijk, eerlijk, snel en correct, helemaal de redder in nood die ik nodig had. Ook 'n mooi nette, helemaal in orde auto'”
Wildemeersch G   Zelzate
“'Met zo'n team kan je alleen maar 5 sterren halen. Doe zo verder!'”
Demolder   Brugge