Vraag naar onze last-minutes! ✨

Kinderen en een huurwagen? Met deze tips is je (vakantie)pret verzekerd.

Kleine handafdrukken op de ramen, vuile schoenvegen op de zetels, chipskruimels hier en daar. Rijd jij doorheen het dagelijks leven met kinderen op de achterbank? Dan klinkt het vast herkenbaar. Een auto huren lijkt je wel wat, maar het idee dat je kroost er een speelparadijs van maakt, schrikt je toch af. Geen paniek, met deze handige tips wordt je vakantie met huurauto én kids eentje om nooit te vergeten.

1. Zorg dat je kinderzitje en stoelverhoger klaarstaat

Goed begonnen, is half gewonnen. Dit cliché lijkt in het leven te zijn geroepen voor deze trip. Denk bij het maken van je reservering goed na over de nodige extra’s om je reis veilig en leuk te maken.

2. Geef het een persoonlijke touch

Breng je eigen stoelhoes mee, zodat de kleinsten toch het gevoel hebben dat ze zich tijdens de vakantie kunnen nestelen in iets vertrouwd. Bovendien maken hygiënische horrorverhalen in je hoofd geen kans. Gebeurt er een ongelukje, dan is met een wasbeurt alles zo weer proper. Nog geen stoelhoes in huis? Je kan ze makkelijk bestellen op Bol.com of Prenatal.

3. Kies voor voldoende (speel)ruimte

Kies jij voor een auto op vakantie, dan is de kans groot dat jullie er heel wat uren in zullen vertoeven. Voldoende comfort voor het ganse gezin is dus geen overbodige luxe. Vergeet ook niet: hoe meer zielen, hoe meer koffers dus check zeker de kofferruimte van de wagen die je reserveert.

Tip! Kan jij moeilijk een huurauto op maat van je gezin kiezen? Neem je eigen auto als startpunt!

4. Ken je kind en je bestemming

Lange autoritten al dan niet in de hitte, ze vragen veel van jou en misschien zelfs meer van je kinderen. Had iemand in het verleden al eens last van wagenziekte, neem dan ook dit keer spuugzakjes en vochtige doekjes mee. Zien jullie de zon van ver al komen, zorg dan dat je het raam voor de kleinsten kan afdekken met een doek of zonnescherm. Rijden jullie ook ’s nachts? Dan is een (nek)kussen en dekentje een must go én vergeet zeker die favoriete knuffels niet.

5. Check tips voor dé leukste autorit

Niks vermoeiender dan zeurende kinderen (of ouders): “Zijn we er al? Hoe lang nog?” Denk voor vertrek al eens een keertje na over spelletjes en speelgoed voor onderweg. Met een Ipad of computerspel houd je bijna ieder kind bezig, maar gooi het ook eens over een andere boeg. Wat dacht je van autobingo? Koop, download of maak je bingokaarten op voorhand. Wedden dat jullie de leukste auto van de snelweg zijn. Andere autospelklassiekers zijn ‘tel het aantal gele auto’s’, ik ga op reis en ik neem mee?’ of ‘ik zie ik zie, wat jij niet ziet.’

Ben jij benieuwd hoe een vakantie met DEWA-rent en je kids eruitziet? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. We helpen je graag je droomautovakantie voor het ganse gezin verwezenlijken.
Getuigenissen
“Je kunt er echt alles huren”
Rahid Mabollo  
“"Tijdens het weekend had ik voor enkele uurtjes een bestelwagen nodig. Bij traditionele verhuurbedrijven dien je dan al snel voor minimum 12h of 24h te huren. Bovendien kan je dan enkel het voertuig tijdens de kantooruren oppikken.
Nu dat DEWA-Rent met MyMove samenwerkt, kan ik heel flexibel een bestelwagen huren: ik kan hem oppikken en terugbrengen wanneer ik dat wil, en ik betaal enkel voor mijn reële gebruiksduur. Tenslotte is de MyMove app super gebruiksvriendelijk: het registratieproces verloopt vlekkeloos waardoor je al heel snel toegang krijgt tot de digitale sleutel in de app en je dus meteen kan wegrijden.
Ik kom zeker en vast weer DEWA-Rent om MyMove te gebruiken!"”
Daemers K.  
Particulier
“'Dit weekend een bestelwagen gehuurd bij DEWA-rent. Zeer positieve ervaring. Vriendelijk onthaal, eenvoudige afhandeling. En na 2 dagen keurig de waarborgsom terug op mijn rekening Meer moet het niet zijn voor mij. Merci voor de service'”
Lieven De Vogelaere   Maldegem
“'Met zo'n team kan je alleen maar 5 sterren halen. Doe zo verder!'”
Demolder   Brugge
“Goede morgen,

Bij deze willen wij laten weten dat we zeer tevreden zijn over de service van Dewa-Rent.
De bestelwagen was in orde en zeer proper langs de binnenkant zowel cabine als laadruimte.
Wanneer we er nog ene nodig hebben komen we zeker terug.

Bedankt team Dewa-Rent

Met vriendelijke groeten,
Donovan Lotens
Verstuurd vanaf mijn iPhone
Donovan Lotens  
“'Helemaal super. Makkelijk, eerlijk, snel en correct, helemaal de redder in nood die ik nodig had. Ook 'n mooi nette, helemaal in orde auto'”
Wildemeersch G   Zelzate
“'Vlugge en eerlijke bediening'”
Gentiel Van Nieuwenhuyze   Brugge
“'TOP Service. Zeer tevreden. Goed onderhouden wagen park. Ook ruime keuze tussen verschillende auto's om te huren. Zeer vriendelijke, en correcte bediening. In nood steeds beschikbaar wat ik ook heel belangrijk vind.'”
Tineke Moens   Ursel
Moens bvba
“'Ik huurde hier een Opel bestelwagen voor m'n verhuis. DEWA rent werkt correct, voor een zeer degelijke prijs. Vaststelling vd schade (krassen, ..) wordt net voor de verhuurperiode overlopen en genoteerd. Waarborg wordt snel teruggestort. Het bedrijf is flexibel met afleveren wagen en al dan niet terug vol tanken. Voertuigen zelf rijden vlot en zonder problemen. Zeker een aanrader voor wie één of enkele dagen een camionet nodig heeft.'”
Debbaut Frans   Knokke
“'Eerder deze week een noodgeval bij onze firma... om 18u25 (vlak voor sluitingstijd van de meeste verhuurbedrijven) extreem dringend een vervang-bestelwagen nodig wegens motorpech van onze eigen bedrijfswagen. Ik moest nog enkele palletten dringend vervoeren.  P-E-R-F-E-C-T geholpen geweest bij DEWA! Men bleef speciaal voor ons een half uur langer open, en we werden met de glimlach geholpen. Wat een verhuurfirma!'”
De Wever Trans