Vraag naar onze last-minutes! ✨

Op vakantie met een huurauto? Met deze 6 handige tanktips rijd je zonder zorgen.

Tanken. In België doe je het waarschijnlijk op je doodse gemak, maar met een huurwagen, meestal in het buitenland, besluipt een lichte stress je. Doemscenario’s die een donderwolk boven je trip zouden kunnen vormen duiken ongewild op: ‘wat als ik in panne val, omdat ik domweg de verkeerde brandstof tankte?’ Geen zorgen, met onze zes tips gooi jij je naftbank voortaan zorgeloos vol én rijd je er nog langer mee ook.

1. Kies een wagen die bij je bestemming past

Trek je de bergen in? Dat doe je beter niet met een kleine stadswagen. Met een auto met meer vermogen cruise je niet alleen vlotter, maar ook zuiniger over die steile hellingen. Je kiest toch ook geen 4X4 voor een citytrip in Parijs?

2. Maak goede tankafspraken

Denk altijd even na over je tankregeling, het kan je misschien wel een drankje (of twee) opleveren:
  • De ‘full-full’-optie: je brengt je huurauto met evenveel benzine terug als je vertrokken bent. Dit is de tankregeling bij DEWA-rent.
  • De ‘full-paid’-optie: je kan je auto leeg inleveren. Je vertrok ook met een volle tank én je eerste tankbeurt zit in je huurprijs.
  • De ‘full-empty’-optie: je haalt je auto met een volle tank op en brengt hem leeg terug. Dan betaal je natuurlijk die eerste tankbeurt (en alle tankbeurten daarna, plus ze rekenen je ook nog wat extra kosten aan). Al lijkt dit een verleidelijke optie, je komt er toch vaak bedrogen mee uit. Zelfs als je de benzine bij het inleveren niet volledig opgereden hebt, dan betaal je toch nog voor die volle tank.

3. Tank de juiste brandstof

Check, dubbelcheck. Vooraleer je blindelings dezelfde brandstof tankt als bij je thuis, kijk altijd even op je huurcontract, de sleutel of de tankdop om te weten waarop jouw auto rijdt. In welk land ook, jij bent op die manier altijd zeker en weet extra (hoge) kosten te vermijden!

4. Neem de afslag op de de snelweg om te tanken

Vermijd jij in België de tankstations langs de snelweg, omdat die vaak duurder zijn dan die langs de gewone baan? In het buitenland is dat niet anders. Neem dus de afslag en tank in een station wat verder van de autostrade.

5. Cruise (control) zoveel je kan

Met gemak en de juiste snelheid over de wegen rijden? Dat kan met cruise control. Heeft je huurwagen die optie, gebruik ze dan zoveel mogelijk: je verhoogt niet alleen je eigen rijcomfort, je vermindert ook je verbruik met 4 tot 10%!

6. Kijk voor je terwijl je met een matige snelheid rijdt

Een beheerst bestuurder die controle heeft over de baan verbruikt minder brandstof. We maken geen grapje! Je kan ettelijke euro’s besparen door niet onnodig van rijstrook te wisselen of bruusk remmen te vermijden. Wist je dat je zelfs tot 25% brandstof kan besparen, wanneer je 100 km/u rijdt in plaats van 130km/u?
En sta je om eender welke reden een tijdje (langer dan een minuut) stil tijdens je rit, draai dan de motor uit.


Test jij deze zes tips graag eigenhandig uit? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte voor een huurauto.
Getuigenissen
“'TOP Service. Zeer tevreden. Goed onderhouden wagen park. Ook ruime keuze tussen verschillende auto's om te huren. Zeer vriendelijke, en correcte bediening. In nood steeds beschikbaar wat ik ook heel belangrijk vind.'”
Tineke Moens   Ursel
Moens bvba
“"Tijdens het weekend had ik voor enkele uurtjes een bestelwagen nodig. Bij traditionele verhuurbedrijven dien je dan al snel voor minimum 12h of 24h te huren. Bovendien kan je dan enkel het voertuig tijdens de kantooruren oppikken.
Nu dat DEWA-Rent met MyMove samenwerkt, kan ik heel flexibel een bestelwagen huren: ik kan hem oppikken en terugbrengen wanneer ik dat wil, en ik betaal enkel voor mijn reële gebruiksduur. Tenslotte is de MyMove app super gebruiksvriendelijk: het registratieproces verloopt vlekkeloos waardoor je al heel snel toegang krijgt tot de digitale sleutel in de app en je dus meteen kan wegrijden.
Ik kom zeker en vast weer DEWA-Rent om MyMove te gebruiken!"”
Daemers K.  
Particulier
“'Helemaal super. Makkelijk, eerlijk, snel en correct, helemaal de redder in nood die ik nodig had. Ook 'n mooi nette, helemaal in orde auto'”
Wildemeersch G   Zelzate
“Goede morgen,

Bij deze willen wij laten weten dat we zeer tevreden zijn over de service van Dewa-Rent.
De bestelwagen was in orde en zeer proper langs de binnenkant zowel cabine als laadruimte.
Wanneer we er nog ene nodig hebben komen we zeker terug.

Bedankt team Dewa-Rent

Met vriendelijke groeten,
Donovan Lotens
Verstuurd vanaf mijn iPhone
Donovan Lotens  
“'Met zo'n team kan je alleen maar 5 sterren halen. Doe zo verder!'”
Demolder   Brugge
“'Ik huurde hier een Opel bestelwagen voor m'n verhuis. DEWA rent werkt correct, voor een zeer degelijke prijs. Vaststelling vd schade (krassen, ..) wordt net voor de verhuurperiode overlopen en genoteerd. Waarborg wordt snel teruggestort. Het bedrijf is flexibel met afleveren wagen en al dan niet terug vol tanken. Voertuigen zelf rijden vlot en zonder problemen. Zeker een aanrader voor wie één of enkele dagen een camionet nodig heeft.'”
Debbaut Frans   Knokke
“'Vlugge en eerlijke bediening'”
Gentiel Van Nieuwenhuyze   Brugge
“'Dit weekend een bestelwagen gehuurd bij DEWA-rent. Zeer positieve ervaring. Vriendelijk onthaal, eenvoudige afhandeling. En na 2 dagen keurig de waarborgsom terug op mijn rekening Meer moet het niet zijn voor mij. Merci voor de service'”
Lieven De Vogelaere   Maldegem
“'Eerder deze week een noodgeval bij onze firma... om 18u25 (vlak voor sluitingstijd van de meeste verhuurbedrijven) extreem dringend een vervang-bestelwagen nodig wegens motorpech van onze eigen bedrijfswagen. Ik moest nog enkele palletten dringend vervoeren.  P-E-R-F-E-C-T geholpen geweest bij DEWA! Men bleef speciaal voor ons een half uur langer open, en we werden met de glimlach geholpen. Wat een verhuurfirma!'”
De Wever Trans  
“Je kunt er echt alles huren”
Rahid Mabollo